Ik kijk wat jij nodig hebt en wat het beste bij jou past. Soms is het zo dat ouders mij bellen voor een afspraak en praat ik eerst met je ouders en daarna met jou. Maar het kan ook dat jij als jongere eerst zelf contact met mij opneemt. Ik kan dan met je praten en een afspraak maken. Natuurlijk is het belangrijk dat jouw ouders of verzorgers weten dat je hulp wilt. Ik praat sowieso met jouw ouders of verzorgers. Het kan namelijk zo zijn dat zij iets kunnen doen of veranderen om jou te helpen. De keren dat je bij me komt, spreken we van tevoren duidelijk af. Dit zal gemiddeld tussen de 5 tot 15 keer zijn.

Als je bij me komt, is het voor mij eerst belangrijk om te weten wat voor jou het probleem is. We kunnen daarover praten maar dat is niet de enige manier. Je kunt het bijvoorbeeld ook in een brief omschrijven, je kunt muziek uitzoeken die bij je gevoel past of we kunnen wat gaan doen. Misschien vind jij het namelijk wel prettig om te wandelen terwijl je mij jouw verhaal vertelt. Of misschien wil je jouw probleem wel schilderen. Of ben jij iemand die eerst gewoon relaxt wil kennismaken? Het gaat erom dat JIJ je eerst prettig voelt bij mij en dat je mij vertrouwt. Dan kunnen we samen iets voor jou betekenen.

Belangrijk om te weten is dat ik niet jouw probleem ga oplossen. Ik geloof namelijk dat het oplossen van je eigen probleem je veel kracht kan geven: Hier groei je van. Natuurlijk coach, begeleid en steun ik jou in dit proces.